excursies

Rotterdam digitaal
Deze digitale wandeltocht kunt u lopen met een iPhone of Android telefoon en gaat met de app van 7 scenes. Om de tocht te lopen kunt u deze gratis app downloaden op uw smartphone.

De tocht begint bij het Hofplein. De tocht heet “Verdwenen geschiedenis” en u kunt deze van te voren instellen op uw smartphone én de media downloaden (2 mb). Wanneer u dit via wifi doet scheelt dat dataverkeer. Bij het Hofplein begint de tocht, iedere keer ziet u op de kaart waar u heen moet.

Instructies:
Ga naar de appstore (iPhone) of de Play Store (android), download de app van 7 scenes. Start de app, kies een naam en een wachtwoord, vraag de activeercode aan en u kunt hierna de app gebruiken. Voor onze tocht gaat u naar het kanaal “Best Scene in Town” en dan zoekt u naar “Verdwenen geschiedenis

Iedere keer wanneer u een locatie dicht genoeg nadert trilt uw telefoon en verschijnt de nieuwe informatie op uw scherm. De locatie kan soms iets voor of na de plek zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid en nauwkeurigheid van de GPS-satellieten.

U kunt de route onderbreken en later verder afmaken. Het is wel handig als u via instellingen uw iPhone zo instelt dat deze niet automatisch uitschakelt.

Rotterdam niet digitaal
Naast het feit dat deze hier genoemde wandeling gratis beschikbaar is geef ik op aanvraag excursies door Rotterdam of Amsterdam.
In Rotterdam zijn er een tweetal wandelingen mogelijk:

  1. Door het Westen/Centrum met verhalen over de Joodse buurten van voor de oorlog en beelden van vroeger,
  2. Een wandeling met als thema Joodse ondernemers, vanaf de Kop van Zuid tot Kralingen.
  3. Een wandeling ten noorden van Rotterdam CS, deze wordt binnenkort ook digitaal via izitravel beschikbaar gemaakt.
  4. op maat gemaakte rondleidingen

In Amsterdam geef ik op aanvraag eveneens rondleidingen, en wel:

  1. een algemene wandeling door centrum en de traditionele buurten en
  2. een wandeling over de Joodse ondernemers.
  3. op maat gemaakte rondleidingen

Deze wandelingen kan ik gidsen in het Nederlands en het Engels, ook in het Duits (niet perfect).
Daarnaast geldt voor beide plaatsen en de omliggende gemeenten dat maatwerk mogelijk is, maar voorbereidingstijd is daarvoor nodig.
De wandelingen zijn beschikbaar voor geïnteresseerde groepen waarbij u op stap gaat met een historicus en bezienswaardigheden vanuit een historisch perspectief worden geduid. Mail voor meer informatie en voor een prijsopgaaf.

illustratie:
animatie gif http://wandelman.nl/wandelman/Ons.html