Joods leven binnen de vesting Brielle

Het is een levenswerk. Het nieuwe boek van Riet de Leeuw van Weenen – van der Hoek. Ze werkt al tientallen jaren aan het optekenen van het Joodse leven op Voorne-Putten en onlangs verscheen dit prachtige boek met ruim 500 pagina’s. Het verhaal over het Joods leven binnen de vesting Brielle van 1699 – 1942 wordt er verteld.

Het boek is een standaardwerk te noemen over deze plaats. Het geeft een volledig beeld over de Joodse minderheid die er woonde, over hun simche en sores (vreugde en problemen) en Riet geeft veel aandacht aan de rol die de Brielse Joden speelden in hun samenleving. Dit uitgebreide boek is een aanrader voor iedereen, ook voor diegenen die geen connectie hebben met deze Zuid-Hollandse plaats, die geïnteresseerd is in Joodse geschiedenis en hoe een Joodse samenleving zich ontwikkelde.

Het is verder bijzonder dat een zo kwalitatief hoogstaand werk te koop is voor zo’n bescheiden prijs – € 19,95 (plus € 4,95 verzendkosten). Het prachtige werk kunt u bestellen via de website van joodsleveninbrielle.nl.