Kindermonument

Op 10 april 2013 werd in Rotterdam bij de muur die resteert van het gebied waar ooit Loods 24 stond, de plaats waarvan de Rotterdams-Joodse bevolking gedeporteerd werd, het Kindermonument onthuld.

Dit Kindermonument geeft de naam aan de 686 Rotterdamse Joodse kinderen terug. 686 kinderen van Rotterdamse basisscholen waren aanwezig bij de onthulling. Zij hadden een steen met een van de namen van de vermoorde kinderen, deze stenen zijn meegenomen naar de verschillende Rotterdamse basisscholen waar ze een plek hebben gekregen, mede in het kade van het onderwijsproject “Jij hoort in onze klas“.

Er werd aangrijpend gesproken door verschillende mensen, waaronder een prachtige toespraak door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Hieronder een korte foto-impressie van deze dag.

Meer informatie via de website van het Kindermonument. De eerste foto en de twee laatste zijn van Roel Visser (voorzitter Ons Rotterdam) de andere van joodserfgoedrotterdam.nl.
Het Wartburg-college heeft bijgedragen aan het tot stand komen van het kindermonument en is genomineerd om te worden verkozen tot Rotterdammer van 2013. Hierover deze pdf.

laatst bijgewerkt:
7 september 2019