Wandeling in Zierikzee

Stadhuismuseum in Zierikzee houdt sinds 15 mei 2018 rondwandelingen met gids langs de 22 struikelstenen, die in februari 2017 in deze stad zijn geplaatst.

Het vaste tijdstip voor deze rondwandeling is in juni: dinsdagochtend van 11:30 tot 13:00 uur. De wandeling gaat door bij een deelname van minimaal 4 personen. Minimaal een uur van te voren opgeven is noodzakelijk (liefst langer van tevoren!). In overleg kan ook om een andere dag of tijdstip worden gevraagd, ook bij minimaal 4 personen.\

De rondwandeling met gids langs de 22 struikelstenen in Zierikzee is op aanvraag te boeken, via struikelsteenwandeling@gmail.com of 06-53149888

Deze wandeling start bij het Stadhuismuseum, Meelstraat 6-8, 4301 EC Zierikzee. Hier is ook het boekje over de struikelstenen te koop à € 5,00.

Deelname aan de wandeling kost € 7,50 per persoon. Per ‘gezelschap’ ontvangt u dan de nieuwe brochure ‘Struikelstenen’, waarin de foto’s zijn opgenomen van de vorig jaar geplaatste stenen.

Er staat een routebeschrijving in het boekje, zodat u eventueel ook zelf de wandeling kunt maken. De gids vertelt echter meer over de Joodse mensen, die op de betreffende adressen hebben gewoond, over hun leven, hun werk, hun gezin, hun plaats in onze Zeeuwse samenleving. In juli en augustus wordt waarschijnlijk voor een andere dag in de week gekozen (woensdag?), i.v.m. de drukke toeristendag die op de dinsdagen plaatsvindt.

Meer informatie via de bijgaande folder.